HGSS logo

HGSS stanica
Varaždin

Dežurstva na utrkama

Cover Image for Dežurstva na utrkama

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanice Varaždin, obavili su dežurstvo na dvama sportskim događajima koji su se održali ovog vikenda: brdskom maratonu "Ivanec-Novom Marof" i biciklističkoj utrci XC Bodlja u Beretincu.

Na petom izdanju brdskog maratona "Ivanec-Novom Marof", koji povezuje ova dva grada kroz zahtjevne staze, HGSS Stanica Varaždin bila je zadužena za sigurnost trkača. Članovi su bili raspoređeni na strateškim točkama duž staze kako bi pružili pomoć u slučaju potrebe. Događaj je prošao uz manje Intervencije.

Paralelno s maratonom, HGSS je također bio prisutan na XC Bodlji, biciklističkoj utrci u Beretincu. Zbog tehničke zahtjevnosti staze, članovi Stanice su pružali podršku i osiguravali brzu intervenciju u slučaju padova ili drugih hitnih situacija. Utrka je završena bez većih problema.

Ovi angažmani dio su redovitih aktivnosti HGSS Stanice Varaždin, koji uključuju osiguranje raznih sportskih i javnih događaja. Cilj prisutnosti HGSS-a na ovakvim događanjima je prvenstveno osiguranje sigurnosti sudionika.

112