HGSS logo

HGSS stanica
Varaždin

Uspješno završena potraga u Cestici

Cover Image for Uspješno završena potraga u Cestici

Koordiniranim naporima HGSS-a, policije i članova dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) iz općine Cestica, uspješno je pronađena ženska osoba.

Nakon što je obitelj prijavila nestanak, pokrenuta je opsežna potraga. U potrazi su, osim HGSS Stanice Varaždin, sudjelovali i K9 tim iz HGSS Stanice Čakovec, članovi policije, interventne policije, kao i dobrovoljni vatrogasci iz šest lokalnih DVD-ova, što je dokaz sinergije i posvećenosti zajednice u ovakvim trenucima.

Uloga dobrovoljnih vatrogasnih društava bila je ključna u pronalasku nestale osobe, a njihova suradnja s HGSS-om primjer je izvrsne koordinacije i zajedničkog rada na spašavanju života. Korištenje tehnoloških pomagala poput drona omogućilo je efikasniju pretragu područja, no ključ uspjeha ležao je u humanom pristupu i predanosti svih uključenih volontera i profesionalaca.

Ovaj događaj je još jedan podsjetnik na važnost suradnje i solidarnosti unutar zajednice, kao i na neprocjenjivu vrijednost dobrovoljaca koji su spremni priskočiti u pomoć u trenucima potrebe. Njihova hrabrost, stručnost i nesebičnost ključni su za očuvanje života i sigurnosti u našim zajednicama.

Ovim putem zahvaljujemo se svim sudionicima potrage te lokalnoj zajednici na potpori.

112