HGSS logo

HGSS stanica
Varaždin

Dežurstvo i intervencije povodom 1. maja

Cover Image for Dežurstvo i intervencije povodom 1. maja

Članovi HGSS Stanice Varaždin danas su intervenirali u dvije odvojene akcije na planinarskom putu Konj na Ivanščici.

Prva intervencija dogodila se u prijepodne kada je planinarka nezgodno doskočila i ozlijedila zglob. Tim HGSS-a odmah je pružio prvu pomoć, imobilizirao ozlijeđeno mjesto i osigurao siguran transport.

Drugi incident slične prirode zbio se svega jedan sat kasnije. Ponovno su članovi Stanice brzo reagirali, pružili pomoć ozlijeđenom planinaru i organizirali njegov transport do mjesta preuzimanja od strane hitne službe.

Istog dana, HGSS Stanica Varaždin dežurala je i na 27. Memorijalu Siniša Razlog, natjecanju u kajak-kanu spustu. Ova sportska manifestacija, koja privlači brojne sudionike i posjetitelje, odvijala se na rijeci Dravi, a članovi Stanice osiguravali su sigurnost sudionika i pratili događaj kako bi pravovremeno reagirali u slučaju potrebe.

Ovi slučajevi naglašavaju izazove s kojima se planinari mogu susresti te važnost pravilne opreme i opreza prilikom planinarenja. Također, pokazuju važnu ulogu HGSS Stanice Varaždin u pružanju pomoći i podrške u hitnim situacijama te sportskim aktivnostima.

112